Euromac Digibend: de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen

De markt evolueert, de technologie gaat vooruit en alles lijkt te veranderen. Maar er zijn tools die je altijd binnen handbereik wil hebben. De Euromac Digibend is:

  • Betrouwbaar
  • Veelzijdig
  • Nauwkeurig
  • Functioneel

Vandaag zijn er wereldwijd meer dan 20.000 Digibend afkantpersen operationeel. Ze plooien, ponsen en snijden praktisch elk type materiaal. Digibends hebben de kracht die nodig is om stalen staven met diktes van 8 cm of meer te buigen, evenals de nauwkeurigheid die vereist is voor het meest complexe koperwerk. Een hydraulische pers garandeert duizenden plooien dankzij zijn hoge nauwkeurigheid. Het werkblad is ontstaan uit het bewerken van een blok nodulair gietijzer. Daardoor is de Digibend solide en ongelofelijk betrouwbaar.

Daarnaast zijn ze gekend voor hun lange levensduur. Ze zijn eenvoudig om te onderhouden en installeren. Voor het gebruik ervan heb je enkel 3m² ruimte, een stopcontact en een operator nodig. De Digibend is beschikbaar in een 200, 400 en 800 versie.

Waarvoor wordt de Digibend gebruikt?

De Euromac Digibend vervangt verschillende soorten gereedschappen. Buigen, ponsen, maar ook het snijden en richten van ijzer, koper, staal, aluminium en kunststof is kinderspel. Deze machine beschikt over een gamma stempels, ponsen en gereedschappen waarmee een oneindig aantal bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. En de term “oneindig” wordt hier niet toevallig gebruikt. Naast het brede gamma van kant-en-klare matrijzen, voorzien wij jou van de nodige specificaties om jouw eigen gereedschap te maken.

Kleine en grote hoeveelheden

De Digibend werkt op beide! Ze zijn zeer effectief bij prototyping en kleine hoeveelheden. Zodra je een programma hebt ingesteld, met behulp van onze Digisoft software en de zeer eenvoudige touch interface, is jouw Digibend afkantpers klaar om te werken aan grote hoeveelheden!

De operator volgt gewoon de vouw- en ponsinstructies op het scherm en is in staat om binnen enkele minuten een maximale productiviteit te bereiken. Een man/machine combinatie die in staat is volumes te draaien die niet onderdoen voor veel grotere en meer geautomatiseerde installaties.

Meer informatie

Wens je meer informatie over één van onze Digibend machines? Contacteer ons dan vrijblijvend of vraag een demo aan.