Bij plaatwalsen of profielwalsen wordt een dikke plaat metaal door twee of meer walsrollen omgevormd tot de gewenste vorm, zoals vlakke platen, folies of profielen. Afhankelijk van de gewenste toepassingen zijn er verschillende soorten plaatwalsmachines. Metanox verdeelt een ruim gamma van Davi-Promau en Durma. Wij leveren zowel zeer compacte toestellen als erg grote machines.

Plaatwalsen en profielwalsen van Davi: succes gegarandeerd

Davi-Promau is sinds de jaren 1960 wereldleider in de productie van plaat- en profielwalsen. Voortdurend onderzoek en de toepassing van vernieuwende technologie vormen de basis van het succes van het Italiaanse merk.

Bij ons kan je terecht voor verschillende types, zoals de 4-rollenmachine MCA, geschikt voor plaatdiktes tot 15mm, de 4-rollenmachine MCB voor platen tot maximaal 80-100mm, en de 3-rollenmachine MAV. Die laatste bewerkt platen vanaf 60-80mm en geldt als de beste keuze voor zeer zware toepassingen.

De MCP-profielrolmachine is het neusje van de zalm in het Davi-aanbod. Ze beschikt over 3 rollen en is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende opdrachten. Een eenvoudige tot geavanceerde CNC-sturing kan zorgen voor de volledige automatisering van de productie. Deze machine is vooral geschikt voor zware profielen.

Walsmachines van Durma, kwaliteit tegen een schappelijke prijs

Wij bieden ook twee types plaatwalsen van het Turkse Durma aan: de MRB/MRB-S en de PBM PBH.
De Durma plaatwals MRB/MRB-S is standaard voorzien van onder meer geharde en geslepen rollen en een motorisch verstelbare buigrol. Hij beschikt ook over een handmatige verstelbare onderrol en digitale uitlezing. Optioneel kan de onderrolmotor versteld worden en de onderrol digitaal uitgelezen worden.

Durma PBM 30-50 is een elektrisch aangedreven profielwals voor het lichtere werk. De machine bestaat ook in een hydraulische versie. Durma PBH 60-360 heeft een hydraulische aandrijving en is standaard voorzien van een digitale uitlezing.

Ontdek onze plaat- en profielwalsen

logo_groot_2

Meer weten over onze machines?

Wens je meer info over de door ons aangeboden profielwalsmachines? Contacteer ons dan meteen. Samen bekijken we welke machine het best tegemoetkomt aan jouw behoeften.

Homepage