Het zagen van metalen platen of profielen is een van de belangrijkste activiteiten binnen de metaalbewerking. Omwille van de hardheid van het materiaal kan enkel een metaalzaagmachine van topkwaliteit voor het gewenste resultaat zorgen. Het ontbramen of afbramen is het verwijderen van randen aan metalen stukken of het afschuinen van de rand van een boorgat. Bramen ontstaan bijvoorbeeld na het zagen of ponsen van een plaat of profiel. Voor het zagen werken wij met Bomar en Carif. De ontbraammachines zijn afkomstig van Costa.

Metaalzaagmachines: efficiëntie troef

Metaalzaagmachines van Bomar
Bomar, met hoofdzetel in Brno, heeft zich in een mum van tijd (°1993) opgewerkt tot een referentie in metaalzaagmachines. Bomar staat dan ook bekend voor zijn erg kwalitatieve en efficiënte bandzagen.
Wij bieden meerdere modellen aan, gaande van kleine handmatige zagen tot hydraulische, CNC-gestuurde zaagautomaten.

Lintzaagmachines van Carif
Carif bouwt sinds 1948 lintzaagmachines en is een van de belangrijkste spelers in de sector. Het bedrijf werkt voor de productie van zijn machines dan ook enkel met betrouwbare leveranciers uit eigen land. Het richt zich vooral op de productie van kleine en middelgrote lintzaagmachines (van 0 tot 450 mm).

Wij hebben de modellen 260 BA/BSA, 320 BA/BSA en 450 BA/BSA van Carif in ons aanbod. Elke machine is semi-automatisch of volautomatisch verkrijgbaar.

Ontbraammachines van Costa

Onze ontbraammachines komen van Costa. Dit Italiaanse bedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de productie van schuur- en ontbraammachines voor o.m. hout en metaal. Betrouwbaarheid en innovatie staan daarbij centraal. Wij verdelen de modellen MD voor algemeen slijpwerk, MB voor ‘in lijn’-bewerkingen en MW voor nat slijpwerk. Je kan de machines verkrijgen met een vaste of variabele tafelhoogte en in verschillende werkbreedtes. De configuratie van de machines kan naar wens aangepast worden.

logo_groot_2

Meer weten over onze machines?

Wil je meer weten over onze metaalzaagmachines en/of ontbraammachines? Neem dan snel contact met ons op.

Homepage