Een ponsmachine dient voor het aanbrengen van gaten in metaal. Daarbij drukt de machine keer op keer een stempel, pons of matrijs in de metalen plaat tot men de gewenste vorm verkrijgt. Men gebruikt ponsen vooral bij dunner plaatwerk en de seriematige productie van bijvoorbeeld verkeersborden en roosters. Metanox biedt ponsmachines aan van de merken Durma, Euromac en Salvagnini.

Ponsmachines in alle maten en soorten

P-series en IW-series van Durma
De P-serie van Durma is beschikbaar in 3 modellen (55, 80 en 110 ton) en is standaard voorzien van de Mubea-gereedschapsopname en een werktafel met manuele aanslagen.
De IW-serie van Durma biedt de combinatie van ponsen, snijden en uithoeken en is beschikbaar van 45 tot 165 ton.
Beide series kunnen indien gewenst voorzien worden van een NC-tafel.

Ponsnibbelmachines van Euromac
Een ponsnibbelmachine is een CNC-gestuurde machine die een plaat in de X- en Y-richting onder een ponskop beweegt en zo de voorziene gaten in de plaat ponst. Euromac biedt verschillende ponsnibbelmachines aan. Of je nu kiest voor het instapmodel BX of het topmodel XT, elke machine staat garant voor de nodige flexibiliteit, eenvoudige programmering en een optimale controle over de ponsslag.

Ponsmachines van Salvagnini
De S1 van Salvagnini maakt gebruik van de gepantenteerde multi-press head en flexibele automatisering. Hierdoor zijn tal van toepassingen mogelijk.

De Salvagnini ponsmachine S4 combineert meerdere technologieën. Dat zorgt voor ongeziene prestaties, een zeer hoge efficiëntiegraad en een weergaloze productiekwaliteit. Verder pakt de S4 uit met de gekende multi-press head en een geïntegreerde hoekschaar.

Het SL4-model combineert het ponsen met een fiberlasersnijsysteem. De machine integreert
4 verschillende functies in één compacte structuur en laat zo de creatie van de meest verfijnde profielen toe.

Ontdek onze ponsmachines

logo_groot_2

Meer weten over onze machines?

Wil je meer weten over onze ponsmachines? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een eerste gesprek.

Homepage