Metanox is aanwezig op EuroBLECH in Hannover

Euromac nodigt je uit voor een bezoek aan haar stand (Hal 11, standnummer B153) op EuroBLECH. Deze beurs gaat door van 25 t.e.m. 28 oktober 2022 in de Hanover Exhibition Grounds in Duitsland. Ook het voltallige Metanox team zal aanwezig zijn.

Ponsen en buigen in een geautomatiseerde workflow

Juist nu steeds meer bedrijven hun productieprocessen automatiseren, presenteert de Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Euromac tijdens de EuroBLECH haar vernieuwde productielijn voor volledig geautomatiseerde pons- en buigbewerkingen.

Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van de plaatwerkproductie. Waar het begon met een kleine kantpers met robotbelading, biedt Euromac de markt vandaag de dag een volledig geautomatiseerde productielijn, waarin pons-, sorteer- en buigbewerkingen in één workflow worden uitgevoerd. Euromac zet daarvoor een laad- en lossysteem, een automatisch magazijn en twee handlingrobots in. De productie verloopt volautomatisch vanaf belading van de pallet met plaatmateriaal tot aan de pallets met geponste en gebogen stukken. Alles zonder handmatige tussenkomst van een operator.

Programmering

Menselijke tussenkomst is alleen vereist in de werkvoorbereiding voor de programmering van de CAD (2D of 3D) naar de pons- en buigfasen, de productievolgorde en om de te gebruiken gereedschappen toe te wijzen. Het Euromac-softwareplatform kan ook communiceren met andere systemen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, zoals ERP, zodat het gehele productieproces volledig onder controle is.

De productielijn van Euromac is volledig configureerbaar aan de hand van de klantenwens.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op