Een buizenplooier plooit metalen buizen. Dit kan handmatig, semi-automatisch of volledig automatisch gebeuren. Afhankelijk van het type buis, het materiaal of de te plooien hoek wordt soms gebruikgemaakt van een doorn. Die wordt dan in de buis aangebracht om te voorkomen dat de buis dicht klapt of te veel vervormt tijdens het plooiproces.

Buizenplooiers van Transfluid en Durma, enkel voor échte professionals

Metanox biedt machines aan voor het bewerken van buizen van Transfluid en Durma.

Transfluid: efficiënte oplossingen voor elke opdracht
Transfluid heeft wereldwijd meer dan 12.500 buizenplooiers in werking. De Duitse producent bracht in 1988 zijn eerste machine op de markt en is vervolgens uitgegroeid tot een trendsetter in de sector. Het bedrijf zet voortdurend in op duurzame innovatie op maat van zijn klanten. Wij hebben buizenplooimachines, buizenomvormmachines en buizensnijmachines van Transfluid in ons aanbod. Voor het plooien van metalen buizen hebben wij de mobiele MB-serie, de compacte hydraulische K-serie en de volledig geautomatiseerde CNC-doornbuigmachines in ons gamma opgenomen.

De Transfluid-buiseindvormmachine is bij ons beschikbaar in verschillende types.
• De axiaal vormmachine REB is zeer geschikt voor extreme vormen en complexe geometrie.
• Transluid SRM is volledig CNC-gestuurd en daardoor ideaal voor het verkrijgen van vormen met scherpe randen en nauwkeurige oppervlaktes.
• De UMR-rolvormmachine is ontworpen voor het vervaardigen van flairs van 20° tot 90° met perfecte oppervlakte voor een goede dichting.
• De Transfluid Combi ten slotte brengt de mogelijkheden en kwaliteiten van bovenstaande modellen samen in één machine.

Voor het snijden van buizen kan je terecht bij de Transfluid buizensnijmachines RTO 628 met chipless orbital cutting en de modellen RT 622 en RT 1040 met snijmessen. 

Durma buizenlaser
Ten slotte bieden wij ook de Durma buizenlaser HDTC 60170 aan. Deze erg efficiënte machine beschikt over een automatische lading en ontlading. Daardoor kan de gebruiker heel wat tijd en arbeid sparen.
logo_groot_2

Meer weten over onze machines?

Wil je meer weten over ons assortiment buizenplooiers? Contacteer ons dan vrijblijvend. Samen bekijken we welke machine het best voldoet aan jouw vereisten.

Homepage
Scroll naar boven