Euromac afkantpersen: de beste keus tot 50 ton

INNOVATIEF, BETROUWBAAR EN PRODUCTIEF!

Naast ponsmachines bouwt de Italiaanse machinefabrikant Euromac al een aantal jaren de FX bend serie afkantpersen, specifiek ontworpen voor buigwerk tot 50 ton.

De FX bend serie afkantpersen zijn ontwikkeld om tegemoet aan de hoge eisen die de plaatbewerkende industrie stelt aan een afkantpers. Naast een hoge en constante precisie, zijn een hoge betrouwbaarheid en een hoge productiviteit de belangrijkste eisen. Euromac maakt dat met haar innovatieve buigtechnologie op basis van een electrische aandrijving meer dan waar!

Precisie

Het hoge koppel van de direct aangedreven elektromotor zorgt voor maximale efficiëntie en betrouwbaarheid (geen onnodige schakels en bewegende delen), maximale versnelling (lage massatraagheid), kracht en precisie (geen doorbuiging van de kogelomloopspindel bij het uitoefenen van kracht zoals bij conventionele afkantpersen). Daarmee garanderen de FX bend afkantpersen van Euromac een hoge betrouwbaarheid en een continue hoge precisie over de gehele buiglengte.

Hoge stijfheid

Met het monoblock frame garandeert Euromac een zeer hoge stijfheid, betrouwbaarheid en hoog nauwkeurig buigwerk. Dankzij de ergonomische vormgeving heeft de operator een comfortabele positie achter de machine en kunnen de kantgereedschappen makkelijk via de zijkant worden uitgenomen.

Productief

Dankzij de elektrische aandrijving beweegt de ram op volle snelheid tot het omschakelpunt (± 4 tot 6 mm boven het Piching-point) en schakelt dan over op werksnelheid. Ook de licht geconstrueerde achteraanslagen (4 of 6-assig) vinden hun positie met een snelheid tot 1.100 mm/sec.

Zeer lage onderhoudskosten

Een elektromotor heeft veel minder bewegende delen dan een hydraulisch systeem. Deze relatieve eenvoud vermindert slijtage, breuk en de noodzaak van onderhoud aanzienlijk. Dat betekent ook minder onderbrekingen voor onderhoud en lagere onderhoudskosten. (bijna nul service, alleen wat vet)

Wilt je meer weten over de FX Bend serie van Euromac, neem dan contact met ons op!