Euromac Digibend: de universele buigmachine

Buig kleine onderdelen met grote plaatdiktes gemakkelijk en perfect met de Digibend van Euromac. Het assortiment horizontale buigmachines van Euromac bestaat uit de Digibend 200, Digibend 400 en Digibend 800.

Inzetbaar voor vele taken

Gebruik je je afkantpers vaak om kleine onderdelen met grote materiaaldiktes te buigen? Dan moet je eens kijken naar de DIGIBEND serie van Euromac. Met een perskracht van 400 KN is de horizontale buigmachine van Euromac ideaal uitgerust voor het buigen van plat staal en buizen.

Horizontaal buigen op een vlakke tafel heeft 2 belangrijke voordelen:

  • Het werkstuk zal altijd perfect gebogen worden omdat deze op een vlakke tafel ligt met het buiggereedschap daar loodrecht op;
  • Er kunnen gesloten profielen worden gebogen omdat de tooling aan 1 zijde vrij is. Dat bespaart zeer veel tijd en ook laswerk.

Onderscheidende kenmerken:

  • De automatische achteraanslag maakt het gemakkelijk om meerdere bochten met maatnauwkeurigheid en 100% reproduceerbaarheid uit te voeren;
  • Snel en intuïtief buigprogramma‘s maken.

Technische gegevens

  • Perskracht: 400 kN
  • Slag: 245 mm
  • Gereedschapshoogte: max. 415 mm
  • Achteraanslag: 1250/2000 mm

Uit één gietstuk

De basis van de horizontale buigmachine bestaat uit een gegoten monoblok van Meehanite® met een treksterkte van meer dan 700 N/mm². Dit betekent dat er geen lasnaden zijn, die een zwak punt vormen in gelaste staalconstructies Het compacte ontwerp van de machine in combinatie met het nauwkeurig werkende besturingssysteem en de speciaal ontwikkelde hydraulica garanderen een herhaalnauwkeurigheid van 0,02 mm, zelfs na duizenden buigingen.

Maximale flexibiliteit bij het buigen

Euromac biedt een breed gamma standaardgereedschappen voor buigen, omvormen, strekken, knippen en ponsen voor de Digibend om aan een verscheidenheid van taken te voldoen. Euromac neemt graag taken op zich die een speciale oplossing vereisen.

Euromac toont de Digibend op de Blechexpo. Wens je meer informatie over deze buigmachine van Euromac? Neem dan contact met ons op.