Nieuwe Euromac XT ponsmachine: eXTraordinary Technology

De Italiaanse machinebouwer Euromac, gespecialiseerd in de bouw van ponsmachines, kantpersen en horizontale buigmachines, introduceert een nieuwe generatie Euromac XT ponsmachines. Uniek is dat de nieuwe XT-serie ponsmachines volledig configureerbaar zijn naar een uitvoering met een hydraulische, elektrische of hybride aandrijving (eXTraordinarytechnology) en volledig zijn voorbereid op automatisering.

Voortdurende innovatie is altijd het handelsmerk van Euromac geweest. Al meer dan 30 jaar zet Euromac zich in op de ontwikkeling en bouw van machines voor het snijden en ponsen van plaat. In die tijd zijn wereldwijd al meer dan 7.000 ponsmachines geïnstalleerd. Sindsdien zijn de machines voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd. Met de XT-serie voldoet Euromac aan de marktvraag naar zowel hydraulisch, elektrisch, als hybride aangedreven ponsmachines. “De markt vraagt nu volledig elektrisch, terwijl een elektrische aandrijving ook beperkingen kent. Met ons hybride aandrijfconcept leveren we het beste van twee technieken. Hydraulisch voor de slagkracht, elektrisch voor de nauwkeurige regeling van de snelheid en de ramcontrol”, legt Internationaal Sales Manager Ferran Villanueva uit. “Maar de klant bepaalt zelf welk type aandrijving hij wenst, afhankelijk van de productievraag”.

Ponsen, vervormen, buigen, draadsnijden, nibbelen.

Om naast gatvormen ook doordrukkingen, vervormingen en tapgaten te maken blijft ponsen nog steeds een actuele technologie voor een grote groep producten, met bovendien de laagste kosten en hoogste kwaliteit per gat. De Euromac XT ponsmachine kan niet alleen al deze taken perfect uitvoeren, maar doet dit ook met een ongekende snelheid en efficiëntie, tot 1100 slagen per minuut met een verbruik van slechts 3 KW. De mogelijkheden die het gereedschapsysteem biedt is daarbij doorslaggevend. Alle Euromac ponsmachines zijn geschikt voor zowel thick turret als Euromac FMTE 4, 6 en 10 multitool ponsgereedschappen. Daarvan is de afstripkracht instelbaar, zodat zowel dikke als dunne plaat met hetzelfde gereedschap geponst kunnen worden.

Voorbereid op automatisering

De XT-serie is volledig voorbereid op uitbreiding met automatische belading en ontlading en gerobotiseerd uitname van plaatuitslagen. Euromac heeft daarvoor componenten ontwikkeld die plug-and-play aan de XT-ponsmachine geplaatst kunnen worden.

Specificaties

Een Meehanite Monobloc C-vormig frameconstructie vormt de basis voor alle Euromac ponsmachines, waarbij de ponskop direct in het monoblok frame is gebouwd. Euromac ponsmachines verlenen daaraan een hoge stabiliteit, precisie, een compacte footprint en uitstekende toegankelijkheid voor beladen van grootformaat plaat.

De Euromac XT-ponsmachines zijn leverbaar met een 6 of 12 stations revolver (tot 66 gereedschappen, waarvan 30 roterend met mogelijkheid voor meerdere autoindex gereedschappen en verwerken plaat van 3000 x 1500 mm zonder herpositionering bij een stanskracht tot 30 ton en een gecombineerde assnelheid van meer dan 130 meter per minuut.

Euromac wordt in België vertegenwoordigd door Metanox. Wens je meer informatie over deze nieuwe ponsmachines? Neem dan contact met ons op.