Automatiseer uw Euromac ponsmachine

Met het toenemende personeelstekort groeit de behoefte aan automatisering in de plaatwerkproductie. Euromac biedt voor haar ponsmachines daarom een automatiseringsoplossing die plug-and-play wordt geïnstalleerd en via het bestaande besturingssysteem wordt geprogrammeerd. Een automatisch laad- en lossysteem dat past op bijna alle Euromac ponsmachines.

Eenvoudig te automatiseren

Dankzij het unieke en compacte ontwerp kan het laad-/ontlaadsysteem eenvoudig aan één zijde van de ponsmachine worden gemonteerd. Dit betekent dat handmatig laden mogelijk blijft, bijvoorbeeld voor een spoedorder van kleine aantallen. Het kan volledig gemonteerd worden geleverd, wat de installatie bij de klant vereenvoudigt en het systeem kan binnen enkele uren klaar voor gebruik zijn

Hogere laad- en loscapaciteit

Het gemak van het laden van schone platen en en lossen van bewerkte platen verhoogt de productiviteit aanzienlijk, vooral tijdens de onbemande 3e shift. Programmering en bediening van het systeem zijn vaak twee kritische invloedsfactoren. Maar niet bij Euromac machines! Vanaf één enkel bedieningspaneel wordt zowel de ponsmachine als het automatisch laad-/ontlaadsysteem snel en eenvoudig geprogrammeerd en bediend.

Voorbereid op verdere automatisering

Voor wie nog een stap verder wil gaan, biedt Euromac ook volledig geautomatiseerd lossen en sorteren van de geponste plaatuitslagen, met behulp van een handlingrobot.

Top punch online software

Eenvoudig, intuïtief en productief programmeren aan de machine

  • Een eenvoudige, intuïtieve gebruikersinterface
  • Volledige controle over de ponslijst, zodat u de slag, snelheid, versnelling en stilstandtijd voor elk afzonderlijk gereedschap kunt programmeren.
  • Automatische compensatie voor plaatdikte.
  • Grafisch beheer van revolverinstellingen
  • Programmeren, testen en simuleren van het volgende onderdeel is mogelijk terwijl de machine draait
  • Voor elk materiaal kunnen verschillende smeersnelheden, asversnellingen en doelafstanden worden ingesteld.
  • Eenvoudig aanmaken van een joblist met overzicht van de volledige dagproductie, weekproductie of zelfs een langere periode.

Top Punch Touch®

Werkt op een 21,5 inch LCD Touchscreen

Easypunch® offline CQD/CAM nesting software

Easypunch® offline-nestingsoftware

CAD/CAM nesting software speciaal ontworpen om de programmering van Euromac CNC ponsmachines te automatiseren.

  • Kan omgaan met auto-index gereedschappen, multi-tool stations en alle soorten gereedschappen, van standaard ponsgereedschappen tot vorm-, offset-, boor-, draadsnij- en speciaalgereedschappen.
  • Intelligente import/export van DXF, DWG, IGES, DSTV, enz.
  • Werkt met de populairste 3D-ontwerpsystemen (SolidWorks®, Autodesk Inventor®, Solid Edge®, Catia® en andere).

Meer weten?

Contacteer ons via 056/41 99 94 of via onze contactpagina.