De beste plooibank: hydraulisch of elektrisch?

Welke eisen stel je aan een plooibank? Maximale precisie, hoge snelheid en de laagst mogelijke productiekosten. Maar waarin verschilt een elektrische plooibank van een hydraulische plooibank?

Hogere precisie

Het hoge koppel van een elektromotor zorgt voor een uitstekende controle. Het gepatenteerde directe aandrijfsysteem van Euromac oefent de kracht gelijkmatig uit en garandeert zo elke keer dezelfde hoge precisie. Een hydraulische pers kan dit niet. Met een elektrische plooibank krijg je de hoogste precisie en gelijkmatige zettingen over de hele buiglengte.

Lagere onderhoudskosten

Een elektromotor heeft veel minder bewegende delen dan een hydraulisch systeem. Deze relatieve eenvoud vermindert slijtage, breuk en de noodzaak van onderhoud aanzienlijk. Een elektrische plooibank werkt langer, met minder onderbrekingen en minder onderhoud.

Hogere snelheid

De elektrische plooibank bereikt de ideale snelheid en stopt in slechts 0,2 mm. Hiervoor heeft de hydraulische pers maximaal 12 mm nodig. Een elektrische plooibank maakt de buiging in veel minder tijd. Daarmee bespaar je seconden voor elke buiging, uren en dagen voor hele producties.

Vergeleken met een hydraulische plooibank is het voordeel van een elektrische plooibank duidelijk:
– Lagere onderhoudskosten
– Hoge en constante precisie
– Hoge snelheid, stopt in slechts 0,2 mm
– Bespaart seconden voor elke buiging

Bij Euromac hebben we besloten om te vertrouwen op elektrische plooibanken. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op!